Τηλ: +30 23740 99500

Οι Σεφ

Yoric Tièche

Yoric Tièche

O Yorick Tièche εδώ και δέκα χρόνια επιδεικνύει μια εξαιρετική πορεία στο χώρο της γαστρονομίας, έχοντας ανοίξει πολλά εστιατόρια και εκδώσει αρκετά σχετικά βιβλία. Φέτος κατέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin, ενώ τιμήθηκε και με το Best Chef of Tomorrow στα Βραβεία Gault & Millau 2016. Το 2014 είχε κατακτήσει τον τίτλο του Maître στο Bistrot Terrasse, το εστιατόριο του Hotel Juana στην Αντίμπ. Την ίδια χρονιά εξύψωσε την κουζίνα του εστιατόριου La Passagère με το μενού του “Grand Bleu”, εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, που περιλάμβανε αποκλειστικά ντόπια ψάρια και θαλασσινά. Aπό το 2013 είναι επικεφαλής chef των ξενοδοχείων Belles Rives στην Κυανή Ακτή. Περιτριγυρισμένος από τις μυρωδιές των αρτοποιιών της γειτονιάς του κατά την παιδική του ηλικία, ο Tièche ανέπτυξε πάθος για τη γαστρονομία, ενώ ορόσημο στην καριέρα του στάθηκε η συνεργασία του με τον chef Yannick Alleno, που ξεκίνησε το 2005. Πλέον, έχοντας ταξιδέψει σε όλη την Ασία αλλά και στο Μαρόκο, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια ξεχωριστή κουζίνα. Συνεργάστηκε στενά επίσης με τον Alain Llorca στο Negresco στη Νίκαια, εστιατόριο με επίκεντρο τη μεσογειακή κουζίνα. Τέλος, το ταξίδι του τον οδήγησε στο Παρίσι και στο εστιατόριο Taillevent, όπου μαζί με τον Alain Soliveres ανακάλυψε την κουζίνα “Classic Bourgeois”.

Που

Water Restaurant

Πότε

20 - 22.05.2016

Ticket price

110 €
Mauricio Giovanini

Mauricio Giovanini

Ο Mauricio Giovanini γεννήθηκε στην Κόρδοβα της Αργεντινής, όπου και φοίτησε στη Σχολή Γαστρονομίας. Μαζί με τη σύζυγό του, Pia Ninci (maitre d '), μετακόμισαν στην Ισπανία το 2002, και άνοιξαν το εστιατόριο Messina στη Μάλαγα το 2003. Το 2016 ο chef κέρδισε το πρώτο του αστέρι Michelin, αφού είχε προηγηθεί μια σειρά από διακρίσεις για τον ίδιο και το εστιατόριό του, όπως το βραβείο του «Καλύτερου Εστιατορίου στη Μάλαγα» από το Βασιλικό Οργανισμό Γαστρονομίας της Μάλαγα (Royal Gastronomic Malaga´s Association), από τον οποίο αργότερα ο Giovanini βραβεύτηκε και ως «Ο Καλύτερος Chef». Το 2014, η εφημερίδα ABC της Ισπανίας χαρακτήρισε τη Messina ως το «Καλύτερο Eστιατόριο Δημιουργικής Κουζίνας στην Ισπανία», ενώ για τα επόμενα τρία χρόνια κατέκτησε το «1 Sol Repsol» από τον ισπανικό Οδηγό Michelin.

Που

Katsu

Πότε

20 - 22.05.2016

Ticket price

110 €
Klemens  Schraml

Klemens Schraml

Tα μονοπάτια της καριέρας του τον ταξίδεψαν σε όλη την Ευρώπη, οδηγώντας τον σε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, όπως ο Joachim Wissler, chef του εστιατορίου Vendome στη Γερμανία, o Thorsten Probost, chef του εστιατορίου του Burg Vital Resort στην Αυστρία, ο Sven Elverfeld, chef του εστιατορίου Aqua στη Γερμανία και o Markus Lindner, chef του εστιατορίου Mesa στη Ζυρίχη και του εστιατορίου Alpina στις Άλπεις. Τα τελευταία έξι χρόνια έχει ειδικευτεί στην αλπική κουζίνα, ένα είδος που συνδυάζει την εντοπιότητα, την οικολογία και την έξυπνη χρήση των συστατικών, σ' ένα ευρηματικό γαστριμαργικό παιχνίδι. Στο Sani Gourmet θα δημιουργήσει ένα μενού που γεφυρώνει την αλπική κουζίνα με τις γεύσεις της θάλασσας.

Που

Byblos

Πότε

20 - 22.05.2016

Ticket price

110 €
Oliver Piras & Alessandra Del Favero

Oliver Piras & Alessandra Del Favero

Το 1986, έχοντας μόλις λάβει το δίπλωμά του από τη σχολή ξενοδόχων του Μονσεράτο, έξω από το Κάλιαρι, ο Oliver Piras αναχωρεί σε ηλικία 18 ετών για το Στρασβούργο. Μετά την εμπειρία του στην Αλσατία επιστρέφει στη Σαρδηνία, στο εστιατόριο S'Apposentu, όπου συνεργάζεται με τον chef Roberto Petza. Έχει μαθητεύσει επίσης στο Βέλγιο πλάι στον Alberico Penati, στο ξενοδοχείο Amigo, ενώ σημαντική ήταν και η εμπειρία του στο Λονδίνο δίπλα στον Joël Robuchon, όπου έμαθε «Την αυστηρότητα και την οργάνωση». Ακολουθεί «το σχολείο» Da Vittorio στο Μπρουζαπόρτο, στο Μπέργκαμο, όπου παραμένει «Για τρία φανταστικά χρόνια. Οι αδερφοί Cerea με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν τη δυνατότητα να εξελιχθώ». Μετά από δύο υψηλού κύρους μαθητείες στο Celler de Can Roca στη Χιρόνα και στο Noma στην Κοπεγχάγη, εργάστηκε ως chef στο ξενοδοχείο Rosapetra Spa e Resort στην Cortina d'Ampezzo και στη συνέχεια στο εστιατόριο Aga, στο San Vito di Cadore, δημιουργώντας αριστοτεχνικά πιάτα διεθνούς αναγνώρισης. Στους μέντορές του περιλαμβάνει επίσης τον Norbert Niederkofer και το εστιατόριό του, St. Hubertus.

Η Alessandra del Favero από την πλευρά της είναι κάτοχος του διπλώματος ALMA. Μετά το βάπτισμα του πυρός στο οικογενειακό εστιατόριο, μια σύντομη συνεργασία με το Da Vittorio στο Μπρουζαπόρτο ήταν η αφορμή για να διασταυρωθεί η πορεία της με εκείνη του Oliver Piras.Οι δυο τους προτείνουν μια κουζίνα εμπνευσμένη από την περιοχή τους, ρυθμική, τολμηρή και γεμάτη αντιθέσεις. Το αποτέλεσμα φανερώνει μια πρωτόγνωρη ωριμότητα τόσο στο στήσιμο των πιάτων όσο και στο πάντρεμα των γεύσεων, μολονότι κάτι τέτοιο δεν είναι εκ πρώτης όψεως προφανές στο μενού. Εμπνευσμένος από τις βορειοευρωπαϊκές επιρροές του, ο Piras αναδεικνύει τα συστατικά, συνδυάζοντας αρμονικά τους δύο πρωταγωνιστές του, το όξινο και το πικρό, σε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας η οποία αναγνωρίζεται από τους αυστηρότερους στον κλάδο. Του έχουν ήδη απονεμηθεί δύο “Πιρούνια” από τον οδηγό ιταλικών εστιατορίων Gambero Rosso 2016, προσφάτως ένα αστέρι Michelin, καθώς και ο τίτλος του Ανερχόμενου Chef του Luigi Cremona.

Που

Asian

Πότε

20 - 22.05.2016

Ticket price

110 €
Jan Hoffmann

Jan Hoffmann

Ο μόλις 33 ετών Jan Hoffmann κατέκτησε το πρώτο του αστέρι Michelin πέρυσι, στο εστιατόριο Seven Swans, στη Φρανκφούρτη, στο οποίο εργάζεται ως επικεφαλής chef από το 2014. Εκεί συνεχίζει την  επιτυχημένη συνταγή της μαγειρικής με τοπικά, εποχιακά βιολογικά προϊόντα. Το βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού έχει εργαστεί ως chef στα εστιατόρια Riz και Chalet 18, στη Φρανκφούρτη, ως sous chef στο Villa Merton, επίσης στη Φρανκφούρτη, ενώ έχει συνεργαστεί με τον τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin Juan Amador αλλά και τον Christian Jürgens, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους chef παγκοσμίως. Το στυλ του Hoffmann χαρακτηρίζεται από ευρηματικότητα και φρεσκάδα, η κουζίνα του ξεχωρίζει οπτικά και γευστικά και ακτινοβολεί χαρά και ενέργεια, ενώ φημίζεται για την πλούσια χρήση αρωματικών και βοτάνων στις συνταγές του.

Που

Water Restaurant

Πότε

23 - 24.05.2016

Ticket price

110 €
Stephen Toman

Stephen Toman

O Stephen Toman είναι ιδιοκτήτης και επικεφαλής chef του εστιατορίου “ΟΧ” στο Μπέλφαστ, το οποίο βραβεύτηκε μ' ένα αστέρι Michelin το 2016 και χαρακτηρίστηκε ως το πιο δημοφιλές εστιατόριο της Δυτικής Ευρώπης από τον οδηγό «The World’s 50 Best Restaurants”. Καταγόμενος από το Μπέλφαστ, ο Toman πέρασε πολλά χρόνια ταξιδεύοντας στην Αμερική και το Παρίσι, αποκτώντας εμπειρία σε κουζίνες παγκόσμιας κλάσης. Στην κουζίνα του επικεντρώνεται στα εποχικά προϊόντα, αφήνοντας τη φύση να τον καθοδηγήσει στη διαμόρφωση των μενού του.

Που

Katsu

Πότε

23 - 24.05.2016

Ticket price

110 €
Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στο πλάι του Γιάννη Μπαξεβάνη, στο εστιατόριο της Κηφισιάς Beau Brummel. Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή ενός μεγάλου γευστικού ταξιδιού, αφού η επόμενη μέρα τον βρήκε στη Γαλλία, αρχικά στο Institut Paul Bocuse της Λυών και στη συνέχεια στο Παρίσι, στην Ecole Superieure de Cuisine Francaise - Ferrandi. Με τέτοιες σπουδές δε δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά σε βραβευμένα εστιατόρια της γαλλικής Πρωτεύουσας, όπως το Arpege του Alain Passard (3* Michelin) και το εστιατόριο της Helenne Darroze (2* Michelin). Ακολούθησε ένα πέρασμα από την αθηναϊκή Σπονδή, για έναν περίπου χρόνο, για να επιστρέψει στη Γαλλία και στο  εστιατόριο Εpicurean του Eric Frechon (3* Michelin). Εκεί ήταν που τον προσέγγισε ο επιχειρηματίας Βασίλης Ζαχαράκης, δίνοντάς του την ευκαιρία ν' αναλάβει επικεφαλής στο εστιατόριο Το Περιβόλι, στη Σαντορίνη, όπου και ξεκίνησε να αποκρυσταλλώνει τη δική του αντίληψη γύρω από την ελληνική κουζίνα, σε συνδυασμό με τα τοπικά προϊόντα. Το 2010 είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο περίφημο Noma, στην Κοπεγχάγη, κατόπιν στο παγκοσμίου φήμης L’Astrance του Pascal Barbot και αργότερα στο ξενοδοχείο Elounda Peninsula, όπου επί τρία χρόνια ήταν επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου Καλυψώ, κερδίζοντας μάλιστα τρεις φορές Χρυσό Σκούφο. Σήμερα, εκτός από chef είναι και ιδιοκτήτης του εστιατορίου CTC, στην οδό Διοχάρους, πίσω από το ξενοδοχείο Hilton - το οποίο φέτος βραβεύτηκε επίσης με Χρυσό σκούφο- , όπου μυεί τους Αθηναίους σε όμορφα γαστρονομικά ταξίδια μέσα από τα δύο degustation μενού του. Το 2015, κατέκτησε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό San Pellegrino Young Chef 2015, στην ενότητα «Μεσογειακές χώρες».

Λάτρης της κουζίνας, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μαγειρεύει χωρίς όρια, συνδυάζοντας στα πιάτα του τον εξωτισμό με τα ελληνικά προϊόντα, καθώς η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από χρώματα, αρώματα και γεύσεις του κόσμου.

 

Που

Byblos

Πότε

23 - 24.05.2016

Ticket price

110 €
Σωτήρης Κοντιζάς

Σωτήρης Κοντιζάς

Ο Σωτήρης Κοντιζάς δεν προσανατολίστηκε εξαρχής στην κατάκτηση του γαστρονομικού τοπίου. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος μέχρι σήμερα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ανέπτυξε την περίοδο 2004-2008 μια δημιουργική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς – από την πολυεθνική εταιρεία Sumitomo Corporation Hellas S.A. και την τράπεζα Eurobank EFG μέχρι το γιαπωνέζικο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, για το οποίο κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χάρη στην άριστη γνώση της γιαπωνέζικης γλώσσας, αφού είναι μισός Ιάπωνας λόγω καταγωγής της μητέρας του. Το ένστικτό του ωστόσο τον οδήγησε σωστά στο πλευρό του Χριστόφορου Πέσκια, του μέντορά του, με τον οποίο συνεργάστηκε σταθερά όλο αυτό το διάστημα, ξεκινώντας από το εστιατόριο “48”, καθοριστική εμπειρία για το μέλλον του. Μετά από ένα διετές διάλειμμα ως Chef de Partie στο Nobu Matsuhisa Athens (2008-2010), όπου μυήθηκε σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μιας κουζίνας, επέστρεψε στον Χριστόφορο Πέσκια, ως Chef de Cuisine στο εστιατόριο Π–ΒΟΧ, μέχρι το Νοέμβριο του 2014. Ακολούθησε μια γεμάτη εμπειρίες χρονιά, με μαθητεία στα εστιατόρια Geranium** και Studio* στην Κοπεγχάγη και The Ledbury** στο Λονδίνο, σκαλοπάτι απαραίτητο για το επόμενο βήμα του ως Head Chef στο αθηναϊκό εστιατόριο Nolan. Εκεί, για πρώτη φορά επικεφαλής της κουζίνας, παρουσιάζει ένα μενού βασισμένο στα ντόπια προϊόντα και το δημιουργικό γεφύρωμα των γεύσεων της Άπω Ανατολής με τα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, το οποίο υποδέχθηκε θερμά το κοινό. Εκτός από ελληνικά και ιαπωνικά, μιλάει επίσης αγγλικά και γερμανικά.

Που

Asian

Πότε

23 - 24.05.2016

Ticket price

110 €